A Viktim bútor is, mint minden weboldal sütiket használ a jobb és biztonságosabb működés érdekében. A "rendben" gombra kattintva Ön beleegyezik ezek használatába.

Ha fontos a praktikum és a kényelem...

Ön megálmodja, mi megvalósítjuk!

Padlóburkolás

 

A meleg burkolatok közül kétségtelen, hogy a laminált padló korunk egyik legpraktikusabb találmánya. A többi lehetőséggel szemben rengeteg időt takarítunk meg a lerakás során, hiszen az elemek nagy méretűek, és gyorsan, pontosan illeszthetőek egymáshoz. Előnye továbbá, hogy kis kézügyességgel akár szakember segítsége nélkül, házilag is viszonylag egyszerűen készíthető burkolatról van szó. 

Mielőtt munkához látnánk, nézzük meg, mire kell mindenképpen odafigyelni!

 Előkészületek

 Ez az alapja mindennek, ha itt nem vagyunk kellően körültekintőek, akkor a padlónkat sokkal inkább átkozni fogjuk, mint éveken át örülni neki. 

A burkolás megkezdése előtt a parketta csomagokat 48 órán keresztül tároljuk olyan hőmérsékleti viszonyok között, amilyenekkel a lerakás idején is számolunk (a padló lerakásának és hosszú élettartamának feltétele az állandó, kb. 20°C-os hőmérséklet, és az 50-70%-os relatív páratartalom). 

Az aljzat legyen teljesen sík, száraz és tiszta (1 méteres távolságon belül maximum 3 mm szintkülönbség megengedett, efölötti eltérésnél az aljzat egyenetlenségeit szakszerűen el kell tüntetni). 

Ügyeljünk az aljzat megfelelő teherbírására! 

A padlószőnyeg nem megfelelő alap a laminált padlóburkolat alá, ezért a lerakás előtt azt el kell távolítani!

Az ajzat nedvességtartalma a lerakás előtt nem haladhatja meg a következő értékeket: cement-esztrich; padlófűtéssel < 1,8% CM; padlófűtés nélkül < 2,0% CM anhydrit-esztrich; padlófűtéssel < 0,3% CM; padlófűtés nélkül < 0,5% CM.

A nedvesség ellen megfelelő párazáró fóliát (PE-fóliát) fektetünk le teknőszerűen. A lapok 20 cm-es átfedésbe kerülnek, melyeket ragasztóval rögzítünk egymáshoz.

Fa aljzat esetén NE használjunk PE-fóliát!

Hangszigeteléshez PE-polifoam fóliát vagy más alkalmas alátétet használunk (2-6mm közötti vastagságban lehet beszerezni).

Az alátétet a padlólapok irányával megegyezően rakjuk le.

Burkolás: 

Megfelelő fényviszonyok mellett ellenőrizzük, hogy nem hibásak-e a padlólapok. A munkát a helyiség bal sarkában kezdjük. Az első lapot csappal a fal felé rakjuk le. A lapok hőtágulása miatt a faltól 8-10mm elhagyása szükséges, ehhez használjunk ékeket. A padlólap hosszanti csappal ellátott oldalát 30°-os szögben illesszük a már lerakott panel hornyába és kisebb nyomással toljuk lefelé. A panelek közti fugákat fekvő állapotban kalapáccsal és verőfával zárjuk le. A sor utolsó lapjának leszabásakor 180°-kal fordítsuk el a padlólapot, és mintás oldalával felfelé fektessük a már meglévő sor és a fal közé (hornyos oldalt a hornyos oldalhoz). Jelöljük be a lap hosszát és szabjuk le (elektromos szúró- vagy körfűrész használatakor a lap szélének töredezése ellen a mintázat lefelé nézzen. Más esetben a panel felső felülete felől vágunk). A második sort fél lappal vagy az első sor végénél leeső darabbal kezdjük. A harmadik sortól ugyanígy folytatjuk a lerakást, minden új sort az előzőből megmaradt darabbal kezdjük (min. 20 cm). A soreltolás az előző sorhoz képest legalább 40 cm legyen. A sor utolsó darabját vonóvassal illesszük be. Az utolsó padlólapsor nem lehet 5 cm-nél keskenyebb. Ha ilyen helyzettel állunk szemben, akkor a fennmaradó távolságot egyenletesen el kell osztani az első és utolsó padlólapsor között, úgy hogy mindkét sor ugyanolyan lapszélességre legyen vágva. A fűtéscsöveknél a csövek átmérőjénél 3 mm-rel szélesebb furatokat hagyjunk. Ezt később csőrózsával boríthatjuk. Fa ajtókereteknél a tokot annyira vágjuk be, hogy a padlólap hangszigeteléssel együtt is aláférjen (így a padló hőmérséklet ingadozáskor is akadálytalanul tágulhat). Ajtóknál az ajtólappal párhuzamosan is dilatációs hézagot alakítsunk ki. Ez rendszerint 1-1,5 cm, amit burkolatváltóval fedhetünk le. A tökéletes végeredmény érdekében a falra rögzítsük a szegőléceket, amit 40-50 cm távolságban elhelyezett szegélyléckampókkal vagy AB-Tech szerelő ragasztóval végezzünk el. A szegőlécek hosszát vágjuk le, mely történhet gérbe (45°) vágva vagy egyenesen. Egyenes vágás esetén műanyag sarokprofilokat alkalmazzunk. 

Ha leírásunk alapján úgy érzi, hogy mégsem annyira egyszerű ez a művelet, és szeretné inkább ránk bízni a padló lerakás összes műveletét, keressen bennünket elérhetőségeinken. 

Vállaljuk lakások, üzlethelyiségek laminált padlóburkolatainak gyors és szakszerű kivitelezését. Készséggel állunk rendelkezésre a burkolat és a kiegészítők (párazáró fólia, kopogásgátló, szegőléc, burkolatváltó stb.) kiválasztásában és megvásárlásában.

Rövid határidővel, Budapesten és vonzáskörzetében, garanciával, a piaci ár alatt!

Tekintse meg itt árlistánkat.

 

 

 

 

Videó!
Laminált padló lerakása.