A Viktim bútor is, mint minden weboldal sütiket használ a jobb és biztonságosabb működés érdekében. A "rendben" gombra kattintva Ön beleegyezik ezek használatába.

Ha fontos a praktikum és a kényelem...

Ön megálmodja, mi megvalósítjuk!

Konyhabútor - Konyhabútor egyedi méretben 

 

Ideális konyhabútort tervezni az egyik legnehezebb feladat. Az előre gyártott, kereskedelemben kapható kész konyhabútorok kisebb-nagyobb mértékben, de szinte biztos, hogy eltérnek az elképzeléseinktől.

 

Jó hírünk, hogy a Viktim bútor által készített konyhabútorok nem sokkal kerülnek többe, mint az előre gyártott konyhaszekrények, azonban az egyedi igényeknek megfelelő kivitelezésnek köszönhetően Önnek nem kell kompromisszumokat kötnie.

 

Ahogyan már említettük, egy praktikus és jól kihasználható konyhabútor megtervezése körültekintő, figyelmes és alaposan átgondolt előkészületeket igényel. Az alábbiakban megpróbáljuk összeszedni a mai konyhák legfontosabb jellemzőit, ezúttal a stílusirányzatok és a felhasznált anyagok alapján rendszerezve. Bízunk benne, hogy sikerül értékes információkat közölnünk, melyek az Ön tökéletes konyhabútorának megtervezéséhez is hasznosak lehetnek.

 

A bútorlap és munkalap színek, az ajtó típusok kiválasztásához segítséget talál a Katalógusok menüpont alatt. Konyhabútor korpusz árlistánkat itt találja.

Honlapunkon Konyhabútor Árkalkulátor is segíti Önt leendő konyhabútora árának kiszámításában.

 

 

Alapvetően a megrendelésre készült konyhabútorok négy csoportba sorolhatóak az alkalmazott ajtófrontok szerint, melyek egyben a stílust is meghatározzák.

 

Az ajtófront lehet:

 

  • laminált bútorlap,
  • vákuum fóliás mdf lap,
  • tömör fa,
  • festett akril ajtó.

 A stílus lehet:
  • klasszikus,
  • modern,
  • design.

 


 

LAMINÁLT AJTÓFRONT (egyszerű)

 

A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás. A konyha szekrények méretre vágott bútorlap ajtókkal készülnek, az élekre pedig 2mm-es ABS zárás kerül, mely finomítja a bútorajtók éleit, egyben véd a nedvességtől és a sérülésektől. Óriási színválasztékra számíthat, aki ezt a megoldást választja, és mindez már 3000 és 5500 forint közötti négyzetméter áron elérhető. Elsősorban nyaralók, irodahelyiségek konyháinak berendezéseként, valamint alacsony költségvetésű lakások kiépítéséhez javasoljuk, illetve bármely olyan helyiség bebútorozásához, ahová kevés belső kiegészítőt, minimális design-t tervezünk. 

 

 

VÁKUUMFÓLIÁS AJTÓFRONT (klasszikus és modern)

 

Az előállítás módszerének lényege, hogy egy közepes szilárdságú, magasnyomáson préselt farost alapanyagú MDF hordozó anyagra vékony műanyag fóliát formáznak, melyhez vákuumtechnikát alkalmaznak. A laminált bútorlapok szín- és méretválasztékához képest a vákuumfóliás frontokat már különböző marásminták is díszítik, melyek formailag a klasszikus és a modern stílust képviselik. Közkedvelt és komfortos megoldás a fém fiókoldalak alkalmazása, és egyszerűbb belső kiegészítők (pl. kiforduló kosár, palacktartó) beépítése. A bútorzat felső szekrényeit igény szerint úgynevezett fényvetővel is ellátjuk, amely a munkalap megvilágítását szolgáló fényforrások eltakarására hivatott. A vákuumfóliás frontokkal készített konyhák közepes árkategóriába sorolhatók, a frontok ára 15000 és 25000 forint között változik négyzetméterenként. 

TÖMÖR FA AJTÓFRONT (klasszikus)

 

A tömör fa az előkelő klasszikus stílus, a természetesség és az eredetiség iránt elkötelezett megrendelőink konyhabútorainak alapanyaga. A felmerülő igényeknek szinte korlátlanul eleget tehetünk, hiszen a bútor tervezésekor már nemcsak az előre meghatározott méretű és színű ajtófrontokkal kalkulálhatunk az előzőekben ismertetett variációkkal ellentétben. A tömör fából készült bútorajtók lehetnek standard, előregyártott vagy egyedi készítésűek, egyenesek vagy íveltek, sík felületűek vagy bemarásokkal dekoráltak, natúr színűek vagy festettek. Elsősorban a nagy, tágas terek bebútorozásához ajánljuk, ahol inkább a robusztus, komoly stílus a domináns. Természetesen kisebb méretű konyhák berendezésére is alkalmas alapanyag lehet, de a helyiség nyújtotta adottságokat és korlátokat érdemes alaposan átgondolni, és ezeket figyelembe venni leendő konyhánk tervezésekor. Tekintve, hogy a tömör fa ajtófrontok az előzőekben ismertetett lehetőségekhez képest a legmasszívabb, legtartósabb megoldást képviselik, így magas árkategóriába tartoznak, az ajtófrontok tekintetében négyzetméterenként 30000 és 40000 forint közötti összegre számíthat, aki ezt a minőséget választja. 

FESTETT MDF AJTÓFRONT (modern és design)

 

Napjaink modern konyhái, ahol a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt! A stílust nehéz egyszerűen jellemezni. Az a fajta összeállítás, amelyben a vidám, játékosságot idéző színkavalkád mögött a legmodernebb műszaki felszereltség húzódik. Tipikus a magasfényű, élénk, szinte merésznek mondható színválasztás, és a konyhabútorok hagyományostól eltérő formatervezése (pl. vízszintesen nyíló ajtók, vízszintes hosszú fogantyúk stb.). A technikai felszereltségre vonatkozó igényeket már a konyhabútor tervezésével egy időben érdemes átgondolni, mert ennél a típusnál a modern beépített eszközök alkalmazása a legideálisabb. A kényelmi szempontokat és a modernitást előnyben részesítő megrendelőink számára többféle ötletet ajánlunk (pl. elektromos ajtó, magic corner, led világítás stb.) A festett MDF ajtófrontok szintén a magas árfekvésű típusok közé tartoznak, négyzetméterenként 22000 és 35000 forint közötti összegre számíthat, aki ezt a stílust választja. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a típussal harmonizáló kiegészítők és magas színvonalú technikai megoldások pluszban emelik a konyhabútor gyártási költségeit.