A Viktim bútor is, mint minden weboldal sütiket használ a jobb és biztonságosabb működés érdekében. A "rendben" gombra kattintva Ön beleegyezik ezek használatába.

Viktim bútor: ha fontos a praktikum és a kényelem

Ön megálmodja, mi megvalósítjuk!

Konyhabútor Ár Kalkulátor

Használati útmutató

 

Köszönjük, hogy a Viktim bútor Konyhabútor Ár Kalkulátor mellett döntött. Ezen rövid, de részletes útmutató segítséget nyújt Önnek leendő konyhabútora megtervezésében és annak árának kiszámításában. A kalkulátor letölthető itt.

 

Tartalom

    1. Használat előtt
    2. A program részei
    3. Korpuszválasztó
    4. Kalkulátor
    5. Megrendelés

 

1.Használat előtt

A Viktim bútor Konyhabútor Ár Kalkulátor (KÁK) használatához a Microsoft Excel 2010, vagy más azzal egyenértékű nyílt forráskódú Office programra lesz szüksége. A KÁK-ban több mint 500 bútorlap és munkalap közül választhat, ezek színkódként találhatóak meg a program legördülő menüiben.

Használat előtt első lépésként célszerű egy vázlatot készíteni konyhája alaprajzáról, bejelölve rajta a főbb méreteket, külső és belső nyílászárókat, a gáz, víz, elektromos csatlakozásokat. Második lépésben a konyhabútor elmeit helyezze el a rajzon, alsó-felső korpuszok, sarok, sütős (főzőlap), párelszívó, mosogatós, fiókos, stb..

A terv elkészülte után, weboldalunk katalógusok menüjében megismerkedhet a programban szereplő bútorlap és munkalap és front színekkel, marásmintákkal. A katalógusokban fényképek és színkódok alapján választhat. Ha megtalálta az Önnek megfelelő színt, színösszeállítást jegyezze fel a kódokat, a KÁK használata során szüksége lesz e kódokra.

Linkek:

Bútorlap katalógus: Falco Design bútorlap, Falco Trend bútorlap, Falco új bútorlap színek, Kronospan bútorlap

Munkalap katalógus: Egger munkalap

Konyhabútor ajtó katalógus: Nettfront bútorajtó

 

2. A program részei

 

A konyhaterv és a színek kiválasztása után kezdődhet a számítás. A kalkulátor két fő részből áll:

     • Korpuszválasztó
     • Kalkulátor

A korpuszválasztó segítségével választhatjuk ki ez előzőleg elkészített konyabútor terv alapján a megfelelő konyhabútor elemeket. Az elemek standard méretben elérhetőek a legördülő listában. A korpuszok méret és funkció szerint kódokkal vannak ellátva.

Korpusz kódok jelentése:

    • AK: Alsó korpusz
    • FK: Felső korpusz
    • S: Sütős vagy sarok szekrény
    • K: Kamra szekrény
    • Z: Záró szekrény
    • F: Fiókos szekrény
    • /x/y: Korpusz magassága/Korpusz szélessége cm-ben

Pl.: FK-S/90/60 = 90 cm magas 60 cm széles felső sarok szekrény

 

A kalkulátor a konyhabútor árának kiszámítását végzi el. Itt kell megadnunk az előzőleg kiválasztott színkódokat, itt választhatjuk ki a fiókok típusát,(lehet bútorlap, Blum Metabox, Blum Tandembox) a felső szekrények nyílásának módját, a szerelvényeket.

 

 

3. Korpuszválasztó

 

 

 

 

     • 1, A legördülő menüből kiválaszthatja a kívánt elem kódját. Az elem (korpusz) kódok értelmezéséről bővebben itt olvashat.
     • 2, A program beépített súgójának elérése
     • 3, A hivatkozásra kattintva visszajuthatunk a KÁK, kalkulátor lapjára
     • 4, A kiválasztott elem méreteit láthatjuk lábazat nélkül. A lábazat 15 cm magas. Az alsó szekrény magassága: lábazat 15 cm + korpuszmagasság 72,5 cm + munkalap vastagság 2,8-3,8 cm = alsó szekrény magasság 90,3-91,3 cm.
     • 5, a kiválasztott konyhabútor elem szöveges leírása (a képernyőképen: Alsó 30-as 1 ajtó = 30 cm széles egy ajtós alsó szekrény)

 

 

4. Kalkulátor

 

 

 

 • 1, A legördülő menüből kiválaszthatjuk a konyhabútor elem színét. Alap esetben a KÁK fehér bútorlappal számol (ez a leggazdaságosabb), de egyedi bútor esetén célszerű a kívánt konyhabútor ajtók színéhez hasonló lapot választani.
 • 2, A konyhaszekrény hátfalának színét választhatjuk ki. Ajánlott a fehér,(hisz a bútor legkevésbé látszó része), de ha üvegezhető ajtós szekrényt szeretnénk célszerűbb a színes.
 • 3, A konyhabútor ajtókat választhatjuk ki. Leggazdaságosabb megoldás a bútorlap front, de választhatunk vákuum fóliás és festett ajtót is. Fontos! A front típus kiválasztása után, ha a vákuumfóliás vagy a festett ajtók közül választunk a front típus kiválasztás alatti két legördülő menüből válasszuk ki a front marásmintáját és színét. Mindig a front típusával megegyező csoportból válasszunk! Pl: Nettfront ECO típusú ajtóhoz Nettfront ECO marásmintát és színt válasszunk! Bútorlap frontok esetén a bútorlap mezőt válasszuk. (Bútorlap ajtók esetén nem kerül marás az ajtókra, színük megegyezik a választott korpusz színével.)
 • 4, Kiválaszthatjuk legyen –e felső díszítő párkány a konyhabútor tetején végigfutva.
 • 5, Fénylécet választhatunk bútorunkhoz. Erre akkor van szükség, ha a konyhabútor felső szekrényeinek aljára világítást szeretnénk szerelni a munkalap megvilágítására. Fényléc felszerelésekor a világítótest „irányítottan” csak a munkalap felé világít, nem közvetlenül a szemünkbe.
 • 6, A legördülő menüből kiválaszthatjuk a nekünk tetsző munkalapszínt. Fontos! A pontos számítás érdekében ne felejtsük el megadni a munkalapok hozzávetőleges méreteit a KÁK megfelelő részében, amiről a későbbikben, olvashat. (A munkalapok standard szélessége 60 cm.)
 • 7, Fiók típust választhatunk a menüből. Lehet egyszerű bútorlapból készült fiók, középkategóriás Blum Metabox, illetve a legmodernebb technológiával készült Blum Tandembox fiók is. B = Bútorlap fiók, M = Metabox fém fiókoldal, T = Tandembox fém fiók.
 • 8, Felsőszekrény ajtainak kinyitásának módját választhatjuk ki. Alap esetben a frontok oldalra nyílnak, de választhatunk felfelé nyíló ajtókat is két változatban. N= Normál nyitású ajtók, G = Gázteleszkóppal szerelt felfelé nyíló ajtók, A = Blum Aventos felnyíló vasalattal szerelt felfelé nyíló ajtók.

 

 

     • 1, A pontos kalkuláció érdekében fontos, hogy itt megadjuk a munkalapok hosszméreteit.
     • 2, Itt választhatunk munkalap kiegészítőket:

- Munkalap fordító: 28-38 mm széles alumínium lemez. Abban az esetben lehet választani ha a bútor L vagy U alakú.

- Munkalap végváró: 28-38 mm széles alumínium lap. A munkalapok látszó végeinek lezárására szolgál.

- Munkalap összemarás: L vagy U alakú konyhabútor esetén alkalmazzuk, ha a munkapulton nem szeretnénk a munkalap toldó alkalmazását. Összemarás esetén a  munkapult darabok egy szintben egymásnak csatlakoznak.

- Vízvető, él dekor, vízvető egységcsomag: A munkalap vízállóságának biztosítása érdekében szükséges kiegészítők.

     • 3, Lábazat kiegészítő: A konyhabútor lábazatára szükséges szilikon alapú  vízzárást biztosító kiegészítő.
     • 4, Párkányléc méretét adhatjuk meg. Párkányléc hossza = Felső szekrények együttes hossza + 100 cm.
     • 5,Fényléc méretét adhatjuk meg. Fényléc hossza = Felső szekrények hossza + 100 cm.
     • 6, Extrák. Konyhabútor belső kiegészítőket választhatunk.
     • 7, Beépíthető mosogatógép esetén annak ajtó méretének megadása. 45 cm széles mosogatógép esetén 718*447 mm, 60 cm széles gép esetén 718*597 mm.
     • 8, Igény szerint valamely látható oldalra takarólapot igényelhetünk. Az első méret a szálirány(magasság), a második a szélesség.

 

5. Megrendelés

 

A Viktim Bútor Konyhabútor Ár Kalkulátora előzetes árkalkulációt készít, nem minősül ajánlattételnek. Pontos árajánlat készítéséhez helyszíni felmérés szükséges. Ha szeretné megrendelni a KÁK által kalkulált konyhabútort küldje el e-mailben az alkalmazás Ön által elmentett változatát a Viktim bútor e-mail címére: info@viktimbutor.hu és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot.

 

Köszönjük, hogy minket választott!